Zavod za dječju kirurgiju i urologiju KBC-a Zagreb dobio novu vrijednu opremu koja će omogućiti kvalitetnije liječenje malenih pacijenata

O projektu

Projekt se odnosio na financiranje nove opreme (fleksibilni Uretero-Reno-Fiberskop, pulsni oksimetar, set katetera i dječje knjige) za Zavod za dječju kirurgiju i urologiju KBC-a Zagreb. Glavni cilj projekta bio je unapređenje kvalitete liječenja djece, a novi vrijedni uređaji značajno su pridonijeli stvaranju boljih uvjeta za to. Novim fleksibilnim Uretero-Reno-Fibereskopom izbjeći će se klasični tzv. otvoreni endoskopski zahvati, što rezultira puno bržim oporavkom djece, pulsni oksimetar koristit će se kod teže bolesne djece koja zahtijevaju stalni nadzor, kao i za praćenje buđenja operiranih pacijenata iz anestezije, a set za dilataciju uretre za dodatne pretrage prije uvođenja endoskopskog instrumenta u mokraćni mjehur. Uz spomenute instrumente, dječja igraonica Zavoda opremljena je novim knjigama za djecu koje će malenim pacijentima olakšati i uljepšati boravak u bolnici tijekom liječenja.

O bolnici

Zavod za dječju kirurgiju KBC-a Zagreb ima 25 bolesničkih kreveta i oko 1300 hospitalizacija godišnje. Područja stručnog djelovanja Zavoda su opća i specijalna dječja kirurgija – dječja traumatologija, gastrointestinalna dječja kirurgija, uključujući bolesti i transplantaciju jetre, novorođenačka kirurgija, dječja urologija, onkološka dječja kirurgija, dječja torakalna i endokrinološka kirurgija. Zavod je nositelj specijalističkog poslijediplomskog studija “Dječja kirurgija” za Republiku Hrvatsku.

Vrijednost donacije: 45.752,93 kn

Donator: Star Import d.o.o.

 

Kontakt:

KBC Zagreb – Zavod za dječju kirurgiju i urologiju – Kišpatićeva 12, 10 000 Zagreb

Tel: +385 1 2388 097

e-mail: predstojnik.kir@kbc-zagreb.hr

Prof.dr.sc. Ante Ćorušić, ravnatelj

DONIRAJTE SREDSTVA POZIVOM NA BROJ
060 9007
CIJENA POZIVA 0,83 EUR s PDV-OM
DONIRAJTE ONLINE PUTEM KREDITNIH KARTICA