Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje “Nada-Vrbovec”: “Unapređenje terapijskog jahanja za djecu s posebnim potrebama”

O Udruzi: Udruga “Nada-Vrbovec” za terapijsko i rekreacijsko jahanje osnovana je u travnju 2005. godine. Udruga je osnovana s ciljem promicanja psihofizičkog zdravlja osoba s posebnim potrebama, pravilne socijalizacije, kvalitetnog osmišljavanja slobodnog vremena provedenog u prirodi, kao i osvješćivanja i produbljivanja ekološke i humane svijesti te smanjivanja predrasuda prema osobama s invaliditetom. Udruga posjeduje osam konja kojima se koriste za rad s djecom s posebnim potrebama.

O projektu: Udruga “Nada-Vrbovec” od Udruge “RTL pomaže djeci” zatražila je pomoć u nabavi opreme potrebne za jahanje (sedla, podsedla, kolani i dr.). Terapijsko jahanje dio je konjištva namijenjeno i prilagođeno osobama s posebnim potrebama kako bi se postigli različiti terapijski ciljevi – fizioterapijski, psihoterapijski i socioterapijski. Trodimenzionalno kretanje konja omogućuje leđima i kukovima jahača kretanje koje oponaša normalno hodanje. Za mnogu djecu s posebnim potrebama to je jedino iskustvo hodanja koje će ikada osjetiti. Program terapijskog jahanja koristi se i za poticanje razvoja emocionalne inteligencije učenjem komunikacije i empatije na različitim razinama. Osim u terapijsko jahanje, Udruga ulaže velik trud i u osmišljavanje programa gdje zdrava djeca i djeca s posebnim potrebama zajedno sudjeluju u određenim aktivnostima, što se pokazalo kao iznimno korisno za obje grupe.

Donacija: ukupna vrijednost donirana je 39.800,00 kuna.

Kontakt: gdin. Mladen Dakić (tajnik Udruge). Tel./fax 01/2796 130
E-mail: mldakic@gmail.com
Web: http://www.nada-vrbovec.hr

DONIRAJTE SREDSTVA POZIVOM NA BROJ
060 9007
CIJENA POZIVA 0,83 EUR s PDV-OM
DONIRAJTE ONLINE PUTEM KREDITNIH KARTICA