Udruga gluhih i nagluhih osoba županije Požeško-slavonske “Omogućimo djeci oštećena sluha kvalitetan razvoj sluha i govora”

O Udruzi: Udruga uz kraće prekide u radu djeluje od 1946. godine. Okuplja oko osamdeset članova koje savjetuje i pomaže. Osnovni cilj Udruge je pomoć osobama oštećena sluha u njihovom osamostaljenju. Udruga je pokrenula i redovito potpomaže rad “Savjetovališta za djecu oštećena sluha i njihove roditelje” koje djeluje u sklopu Opće bolnice Nova Gradiška. U savjetovalištu djeca i njihovi roditelji dobivaju stručnu pomoć i podršku.

O projektu: Udruga gluhih i nagluhih osoba županije Požeško-slavonske obratila se Udruzi “RTL pomaže djeci” sa zahtjevom za kupnju elektroakustičkog verbotonalnog kompleta za individualnu i grupnu rehabilitaciju slušanja gluhih i nagluhih osoba te osoba s umjetnom pužnicom. Aparat, osim za rehabilitaciju, služi i za funkcionalnu dijagnostiku, razvoj slušanja, određivanje optimalnog slušnog polja i izbor slušnih pomagala. Cilj je projekta omogućiti djeci što raniju i kvalitetniju stručnu pomoć kako bi im se pomoglo pri integraciji u “čujuću” sredinu. Zahvaljujući ovom projektu djeca će potrebnu rehabilitaciju i stručnu pomoć moći dobiti u svojoj sredini te neće morati putovati u druge gradove na slušno-govornu rehabilitaciju.

Donacija: Ukupna vrijednost donirana za ovaj projekt iznosi 53.521,40 kn.

Donator: Kino klub Zagreb – One Take Film Festival

Kontakt: Udruga gluhih i nagluhih osoba županije Požeško-slavonske Sokolova 5, Požega
Tel: 034 276 048
Fax: 034 276 137
E-mail: udruga.gluhih.pz@gmail.com
Web: www.ugno-pozega.hr Gdin. Josip Bošnjak, tajnik

DONIRAJTE SREDSTVA POZIVOM NA BROJ
060 9007
CIJENA POZIVA 0,83 EUR s PDV-OM
DONIRAJTE ONLINE PUTEM KREDITNIH KARTICA