Udruga BREZA (Osijek): Radionica „Ples za sve“ (tehnika Dance Ability) u sklopu projekta „Zemlja bez granica“ (od 27. kolovoza do 01. rujna 2007.)


O „Zemlji bez granica“: Udruga Breza svake godine organizira međunarodni projekt pod nazivom „Zemlja bez granica“, tako će se i ove godine održavati od 27. kolovoza do 01. rujna. Projekt je organiziran za djecu i mlade s ciljem promicanja kreativnosti, razvoja tolerancije i razbijanja predrasuda i stereotipa. Više od 700 djece iz različitih škola i vrtića sudjelovati će na raznim radionicama (ples, slikanje, žongliranje i sl.) koje će organizirati domaći i inozemni umjetnici. Znatan broj djece s posebnim potrebama također će sudjelovati u događanjima.

„Zemlja bez granica“

O projektu: „RTL pomaže djeci“ financirat će dio radionice „Ples za sve“, koju će organizirati i voditi profesionalna terapeutkinja iz Italije koja koristi tehniku „Dance Ability“. Cilj radionice je okupiti djecu i naučiti ih kako se vlastitim tijelom mogu izraziti i to bez obzira na stupanj svoje invalidnosti. Djeca će u grupama raditi na zajedničkom projektu, a na završnoj večeri festivala nastupit će pred publikom. Obzirom da ova plesna tehnika kod nas još nije razvijena, terapeutkinja će tijekom svojeg boravka u Hrvatskoj biti u mogućnosti trenirati lokalne instruktore plesa koji će onda osigurati nastavak ovoga projekta na ovom području.

Donacija: „RTL pomaže djeci“ donira 11.0000,00 Kn Udruzi „Breza“ za podmirivanje dijela troškova za prehranu i prijevoz za sudionike radionice, te troškove prehrane i smještaja za voditeljicu radionice.

Ukoliko želite saznati više o Udruzi „Breza“ i projektu: www.breza.hr

DONIRAJTE SREDSTVA POZIVOM NA BROJ
060 9007
CIJENA POZIVA 0,83 EUR s PDV-OM
DONIRAJTE ONLINE PUTEM KREDITNIH KARTICA