Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama – Goljak, Zagreb – “Projekt praćenja neurorizične djece”

Bobath terapija

O bolnici: Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama djeluje već dugi niz godina. U bolnici se interdisciplinarno i timski provodi dijagnostika, rehabilitacija i liječenje djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama. Bolnica je jedina ustanova ovakve vrste u Hrvatskoj i u njoj se tretiraju djeca iz cijele Hrvatske.

O projektu: Bolnica se obratila Udruzi “RTL pomaže djeci” sa zahtjevom za financiranje Bobath tečaja za bebe za dva fizioterapeuta zaposlena u bolnici, a kao dio projekta praćenja neurorizične djece. Kroz projekt se prate djeca rođena s rizikom nastajanja neurološke bolesti. Cilj projekta je rano otkrivanje neurorazvojnog odstupanja, kao i rana primjena terapijskih postupaka koji mogu pospješiti procese plastičnosti mozga i dovesti do oporavka oštećene funkcije i sprečavanja razvoja cerebralne paralize, najčešćeg uzročnika invalidnosti kod djece. Upravo je zbog primjene ranih terapijskih postupaka vrlo bitno da su terapeuti koji rade s djecom adekvatno obrazovani i da budu u tijeku s najnovijim saznanjima i metodama.

Donacija: Ukupna vrijednost donirana za ovaj projekt iznosi 27.000,00 kn.

Donator: SOCIETE GENERALE – Splitska banka d.d.

Kontakt: Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak 2, Zagreb Gđa. Desa Grubić Jakupčević, ravnateljica
Tel: 01 4925 2110
Fax: 01 4823 577
E-mail: ravnateljica@bolnica-goljak.htnet.hr

DONIRAJTE SREDSTVA POZIVOM NA BROJ
060 9007
CIJENA POZIVA 0,83 EUR s PDV-OM
DONIRAJTE ONLINE PUTEM KREDITNIH KARTICA