U pučkom otvorenom učilištu ‘Korak po korak’ otvorena je knjižnica igračaka za mališane!

O projektu:

Projekt se odnosi na financiranje didaktičkih igračaka za djecu različitog uzrasta. Cilj je projekta otvaranje sigurnog mjesta za igru i mjesta susreta i izgrađivanja odnosa između djece i obitelji većinske i manjinske zajednice (Roma i većinske zajednice), poduprijeti djecu u razvoju i učenju i olakšati dječje iskustvo prijelaza na formalno obrazovanje (vrtić/škola). Centar igre i knjižnica igračaka otvorit će se u Sisku, a namijenjen je djeci rane predškolske i rane osnovnoškolske dobi te odraslima koji su u interakcijama s djecom. Centar će biti smješten u prostoru Osnovne škole “Braća Bobetko” u Sisku, koju pohađaju uglavnom romska djeca i djeca koja žive ispod granice siromaštva. Centrom će zajedno upravljati tim sastavljen od predstavnika Grada Siska, škole, vrtića, nevladinih udruga i drugih organizacija, čime se osigurava kvalitetno planiranje aktivnosti u centru i osiguranje pristupačnosti za svu djecu, a posebice onu iz ranjivih skupina. Centar je sufinanciran sredstvima iz EU projekta TOY (Together Old and Young) for Inclusion, koji u Hrvatskoj provodi Pučko otvoreno učilište “Korak po korak”. Iz navedenog projekta financira se opremanje Centra (ličenje, namještaj, dekoracije i sl.), promotivni materijali, edukacija lokalnog akcijskog tima za planiranje aktivnosti i osiguranje održivosti te honorari.

 

O učilištu:

Pučko otvoreno učilište ‘Korak po korak’ je nevladina, neprofitna ustanova, čija je osnovna djelatnost stručno usavršavanje odgojno – obrazovnih radnika od predškolskog do srednjoškolskog odgoja i obrazovanja, te prateća nakladnička djelatnost. Osnovano je 2000. godine odlukom osnivača Udruge roditelja ‘Korak po korak’.
Njihova misija je unapređenje kvalitete odgojno-obrazovnih procesa i stvaranje na dijete usmjerenih vrtića i škola u kojima je djeci i mladima omogućeno slobodno kretanje i izražavanje, razvijanje kritičkog mišljenja, samostalnosti, odgovornosti i brige za bližnje i okoliš, te ostvarivanje svih potencijala u skladu s njihovim interesima i sposobnostima, u ozračju koje podržava demokratske odnose i poštuje različitosti.

Vrijednost projekta: 21.563,00 kn

Kontakt:

Pučko otvoreno učilište ‘Korak po korak’ – linkati ime http://www.korakpokorak.hr/

Ilica 73, 10 000 Zagreb

Tel: +3851 4854 935

E-mail: sanja@korakpokorak.hr

Sanja Brajković, ravnateljica

DONIRAJTE SREDSTVA POZIVOM NA BROJ
060 9007
CIJENA POZIVA 0,83 EUR s PDV-OM
DONIRAJTE ONLINE PUTEM KREDITNIH KARTICA