Osnovna škola “Vis” i Akademija likovnih umjetnosti Zagreb: “Zima na otoku”


O Školi: OŠ „Vis“ već niz godina uspješno obrazuje djecu osnovnoškolskog uzrasta. Ove školske godine školu pohađa 159 učenika, po jedno razredno odjeljenje od 1. do 8. razreda. U suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu škola je organizirala projekt „Zima na otoku“ za učenike obiju otočkih osnovnih škola i za učenike srednje škole na Visu.

Kreativne rozete

O projektu: OŠ „Vis“ je od Udruge „RTL pomaže djeci“ zatražila pomoć pri sufinanciranju troškova organizacije projekta „Zima na otoku“. Cilj projekta bio je u suradnji s mentorima i studentima 4. godine ALU-a organizirati likovne radionice koje bi djeci ponudile nove sadržaje vezane uz školu i slobodno vrijeme i koje bi ih potaknule na kreativno izražavanje pod mentorstvom stručnjaka. Mentori i studenti ALU-a boravili su na otoku dva tjedna, prvi tjedan održavali su likovne radionice za zainteresiranu djecu, dok su drugi tjedan proveli na hospitacijama u razredu. Tema projekta bila je „Crkve i utvrde otoka Visa“. Projekt je završen prigodnom izložbom na kojoj su djeca široj javnosti s ponosom predstavila svoja umjetnička djela. Djeca su bila presretna što im je omogućeno da zimske dane koji su na otoku ionako jako dugi i pusti provedu na kreativan i zabavan način. S obzirom na to da je projekt zamišljen kao trogodišnji ciklus likovnih radionica s pratećim sadržajima, djeca se već sada vesele novom ciklusu.

Donacija: ukupna vrijednost donirana za ovaj projekt je 25.200 kn. Donacijom su podmireni troškovi smještaja i prehrane za mentore i studente s ALU-a.

Kontakt u OŠ “Vis”: Gđa. Anela Borčić (ravnateljica).
Tel: 021 711 104

DONIRAJTE SREDSTVA POZIVOM NA BROJ
060 9007
CIJENA POZIVA 0,83 EUR s PDV-OM
DONIRAJTE ONLINE PUTEM KREDITNIH KARTICA