Nove didaktičke igre i igračke za unapređenje kvalitete provođenja tematskih radionica namijenjenih socijalno-emocionalnom razvoju najmlađih korisnika Gradske knjižnice Biograd na Moru

O projektu

Projekt se odnosi na kupnju didaktičkih igračaka i opreme s ciljem unapređenja kvalitete provođenja tematskih radionica pod nazivom Zrcalo budućnosti namijenjenih djeci predškolske i školske dobi. Cilj radionica je socijalno–emocionalni razvoj djece koji podrazumijeva kontroliranje vlastitih i razumijevanje tuđih emocija uz razvijanje kritičkog promišljanja i ispravnih stavova o pravima pojedinaca. Program tematskih radionica predviđen je za stručan i kontinuiran rad s djecom tijekom cijele godine uz obradu društveno aktualnih tema. Kroz vođene igre, čitanje priča, razgovor i kreativan rad, djeca imaju priliku usvojiti vještine kao što su suradnja, tolerancija, prihvaćanje različitosti te moralno rasuđivanje. Razni didaktički materijali i igre djeci će olakšati da izraze i imenuju emocije, da shvate na koji način mogu biti drugačiji od drugih, kako prepoznati jednakovrijednost ljudi bez obzira na različitosti te koje je kulturno i prihvatljivo ponašanje. Program također obuhvaća razvoj komunikacijskih vještina te poticanje želje za znanjem, druženjem i stjecanjem novih iskustava.

 

O knjižnici

Gradska knjižnica Biograd na Moru osnovana je 1963. godine te se 2007. godine odvaja od Pučkog otvorenog učilišta i postaje samostalni pravni subjekt. U svibnju 2021. godine, preseljenjem u novi prostor Knjižnica je formirala odvojeni Odjel za djecu i mlade čime je utvrđena potreba za kvalitetnim didaktičkim materijalom. Svojim kulturnim i društvenim djelovanjem Knjižnica doprinosi kvaliteti života pojedinca i društvenih skupina na području informiranja, cjeloživotnog učenja, slobodnog vremena i kulturnog razvitka u funkciji opće i dobrobiti svoje zajednice.

Vrijednost donacije: 10,740. 94 kn

 

Kontakt:

Gradska knjižnica Biograd na Moru, Šetalište kneza Branimira 30

Tel: 023/ 386 487

e-mail: gkbnm@zd.t-com.hr

gđa. Tihana Jurišić, ravnateljica

DONIRAJTE SREDSTVA POZIVOM NA BROJ
060 9007
CIJENA POZIVA 0,83 EUR s PDV-OM
DONIRAJTE ONLINE PUTEM KREDITNIH KARTICA