Nova oprema za knjižnicu Pomorske škole u Splitu

O projektu:

Projekt splitske Pomorske škole „Čitajmo više i osjećajmo se bolje u ljepšem okruženju“ odnosio se na opremanje školske knjižnice. Cilj projekta bio je učenicima omogućiti bogatiji knjižnični fond i primjereni namještaj te im osigurati ugodan prostor za čitanje, učenje i istraživanje.

Obogaćivanjem fonda knjižnice, nabavom knjiga, stripova, stručne literature, društvenih igara i odgovarajućeg namještaja učenici sada imaju više izbora za čitanje, druženje, učenje i provođenje različitih aktivnosti. Prednosti čitanja brojne su i znanstveno dokazane, a druženje s vršnjacima, i bez ekrana, nužno je i pozitivno utječe na cjelokupni razvoj mladih, pridonosi razvoju tolerancije i smanjenju vršnjačkog nasilja. Igrajući društvene igre učenici razvijaju toleranciju i druge socijalne vještine, a pritom se zabavljaju.

Uređenjem prostora knjižnice novim namještajem i opremom stvorio se ugodan i siguran prostor za druženje i socijalizaciju učenika. Poticajniji prostor pozitivno djeluje ne samo na učenike, nego i na sve djelatnike škole, kao i na posjetitelje, ponajprije roditelje kojima je važno u kakvom prostoru njihova djeca borave velik dio svog dana.

 

O ustanovi:

Pomorska škola u Splitu utemeljena je carskim ukazom od 24. rujna 1849. godine, kada je određeno otvaranje, pored postojećih u Trstu i Rijeci, javnih državnih pomorskih škola i u Zadru, Dubrovniku i Kotoru. Tijekom godina, škola je bila u sastavu različitih ustanova i centara za obrazovanje, a 1962. godine preselila se na sadašnju adresu pod nazivom Pomorska škola Split. 2000. g. mijenja naziv u Pomorska škola. Danas objedinjuje četiri obrazovna smjera: pomorski nautičar, tehničar za brodostrojarstvo, ribarsko-nautički tehničar i tehničar za logistiku i špediciju te broji 617 učenika.

 

Vrijednost donacije: 6.093,73 EUR

Kontakt:

Pomorska škola, Zrinsko-frankopanska 36, 21000, Split

Tel: 021 380 749

e-mail: office@pomsk.hr

Dragan Pavelin, ravnatelj

DONIRAJTE SREDSTVA POZIVOM NA BROJ
060 9007
CIJENA POZIVA 0,83 EUR s PDV-OM
DONIRAJTE ONLINE PUTEM KREDITNIH KARTICA