Maleni pacijenti Opće bolnice Dubrovnik dobili nove krevete koji će im omogućiti kvalitetnije bolničko liječenje i mirniji san

O projektu

Projekt se odnosio na financiranje nove opreme (dječji kreveti, bolnički kreveti za intenzivnu njegu i antidekubitalni madraci te fotelje na razvlačenje za roditelje) za Odjel pedijatrije Opće Bolnice Dubrovnik. Glavni cilj projekta bio je osigurati bolje i kvalitetnije uvjete za boravak djece na bolničkom liječenju jer udoban je krevet gotovo jednako važan kao i dobra medicinska skrb. Novi kreveti, sigurni i jednostavni za rukovanje, bitno će utjecati na kvalitetu boravka djece u bolnici, ali i uvelike olakšati rad medicinskom osoblju, posebice stoga što su posljednji kreveti koje je bolnica posjedovala stari više od 20 godina te više nisu u optimalnom stanju.

O bolnici

Opća bolnica Dubrovnik medicinski zbrinjava stanovnike Dubrovačko-neretvanske županije te turiste koji borave na tom području tijekom godine. OB Dubrovnik je počela s radom u svom sadašnjem obliku 1995. godine, a u svom sastavu ima jedinice za specijalističko-konzilijarno liječenje koje se može obavljati i u Dnevnoj bolnici putem izdvojene Podružnice OB i stacionarno liječenje. Uz djelatnosti bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite, OB može obavljati znanstveno-nastavnu djelatnost uz suglasnost Ministarstva zdravstva. Odjel pedijatrije ima 19 akutnih kreveta, 3 kreveta za dnevnu bolnicu i krevet produženog liječenja. Na Odjelu se godišnje hospitalizira oko 1000 djece od rođenja do 18 godina te oko 500 roditelja u pratnji.

Vrijednost donacije: 171.414,90 kn

Donator: MEGGLE Hrvatska d.o.o.

 

Kontakt:                                

OB Dubrovnik  – Dr. Roka Mišetića 2, 20000 Dubrovnik

Tel: +385 (0)20 431-603

e-mail: uprava@bolnica-du.hr

Doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić, dr. med

DONIRAJTE SREDSTVA POZIVOM NA BROJ
060 9007
CIJENA POZIVA 0,83 EUR s PDV-OM
DONIRAJTE ONLINE PUTEM KREDITNIH KARTICA