Maleni korisnici Konjičkog kluba ‘Ana’ iz Senja dobili novog konja za terapijsko jahanje

O projektu

Projekt se odnosio na nabavu konja za terapijsko jahanje za Konjički klub Ana iz Senja. Cilj projekta je poboljšati uslugu terapijskog jahanja, unaprijediti kapacitete i omogućiti još većem broju djece s teškoćama u razvoju da se uključe u aktivnosti terapijskog jahanja na području grada Senja. Kroz program terapijskog jahanja djeca s teškoćama u razvoju će besplatno i uz stručni nadzor, između ostalog, unapređivati koordinaciju, stjecati fleksibilnost, jačati snagu svih grupnih mišića, učiti slušati i pratiti trenera, stjecati radne navike, razviti socijalnu interakciju, samopoštovanje, koncentraciju te unaprijediti svoje zdravstveno stanje.

Terapijsko jahanje već desetljećima predstavlja priznatu i dokazanu metodu pomaganja djeci s teškoćama u razvoju, fizičkim ili mentalnim poteškoćama da razviju i poboljšaju svoje vještine, kao i opće fizičko i mentalno zdravlje. Znatan napredak može se postići kod zaista velikog broja poremećaja, stanja i bolesti, poput primjerice cerebralne paralize, Downovog sindroma, autizma, ADHD-a i dr.

Realizacijom ovog projekta omogućit će se da 30 korisnika bude uključeno u program terapijskog jahanja.

O udruzi

Konjički klub Ana iz Senja neprofitna je organizacija osnovana u travnju 2013. godine s ciljem poticanja i razvijanja svih aktivnosti vezanih za provođenje programa terapijskog jahanja za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom Grada Senja te Ličko-senjske županije. Osnovna djelatnost udruge je planiranje rada i razvitka konjičkog sporta, organiziranje i provođenje redovitih sustavnih treninga članova, poduka i trening djece i mladeži, skrb o zdravstvenoj zaštiti članova Kluba, kao i poticanje razumijevanja i usvajanje etičkih vrijednosti kroz bavljenje sportom, organiziranje sportskih priredbi i sudjelovanje na njima. Klub je jedina udruga u Lici koja pruža uslugu terapijskog jahanja.

Vrijednost donacije: 16.950,00 kn

Kontakt:
Konjički klub Ana, Stara cesta 43, 53270 Senj

Tel: 053 882 768

e-mail: jure.turina@gmail.com

Jure Turina, predsjednik

DONIRAJTE SREDSTVA POZIVOM NA BROJ
060 9007
CIJENA POZIVA 0,83 EUR s PDV-OM
DONIRAJTE ONLINE PUTEM KREDITNIH KARTICA