Kvalitetnija terapija za male korisnike Poliklinike SUVAG uz terapijsku labradoricu Gabi

O projektu

Projekt se odnosio na financiranje nabave i školovanja terapijskog psa za malene korisnike Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG. Glavni cilj projekta je pružiti stručnu podršku djeci s govorno-jezičnim teškoćama i oštećenjem sluha putem terapijskog psa kako bi im se osigurala što uspješnija integralna (re)habilitacija. Individualne i socijalne koristi stečene terapijom uz pomoć psa od iznimnog su značenja jer utječu, između ostalog, na prevenciju različitih bolesti, poboljšanje zdravstvenog stanja i uspješan razvoj djece. Terapija potpomognuta psom oblik je rada čiji je cilj poboljšati tjelesno, emocionalno, socijalno, bihevioralno i kognitivno funkcioniranje djece s teškoćama u razvoju. Tijekom terapije u kojoj, uz terapeuta, sudjeluje i pas, zapažena je njegova značajna uloga kao motivatora djece u njihovu sudjelovanju u rehabilitacijskim aktivnostima, ali i uloga u smanjenju stresa i anksioznosti. Uz to, u rehabilitaciji govora, jezika i slušanja pas pomagač ima značajnu ulogu u jačanju socijalnih i komunikacijskih vještina, vještina izražavanja te čitalačkih vještina.

O ustanovi

Poliklinika SUVAG djeluje od 1961. godine i javna je zdravstvena ustanova koja se bavi specijalističko-konzilijarnom zdravstvenom zaštitom (fizikalna medicina i rehabilitacija, neurologija, ORL, pedijatrija i psihijatrija), odgojem i obrazovanjem djece oštećena sluha i/ili govora uz primjenu verbotonalne metode, znanstveno istraživačkim radom te provođenjem stručnog usavršavanja za primjenu verbotonalne metode u zemlji i inozemstvu. Poliklinika je jedina takve vrste u Hrvatskoj i u nju dolaze djeca iz cijele Hrvatske, stoga je njezino djelovanje od iznimne važnosti.

Vrijednost donacije: 89.000,00 kn

Kontakt: Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG, Ul. kneza Ljudevita Posavskog 10, PP 617 HR, 10000 Zagreb

Tel: +385-1-4629 600

e-mail: zagreb@suvag.hr

izv. prof. dr. sc. Katarina Pavičić Dokoza, ravnateljica

DONIRAJTE SREDSTVA POZIVOM NA BROJ
060 9007
CIJENA POZIVA 0,83 EUR s PDV-OM
DONIRAJTE ONLINE PUTEM KREDITNIH KARTICA