Hrvatski savez slijepih: “Zeleni kutak za sretni trenutak”

O savezu: Hrvatski savez slijepih osnovan je 1946. godine te ima 26 temeljnih udruga na području Republike Hrvatske i 6100 članova. Glavna su područja djelovanja unapređivanje zaštite slijepih osoba zakonima i propisima, rehabilitacija i edukacija slijepih osoba, razvoj i nabava pomagala, razvoj novih tehnologija koje slijepima omogućavaju kvalitetniji život i rad i sl. Hrvatski savez slijepih član je Europskog i Svjetskog saveza slijepih.

O projektu: Hrvatski savez slijepih obratio se Udruzi „RTL pomaže djeci” sa zahtjevom za opremanje igrališta za djecu s oštećenjem vida u Edukacijsko-rehabilitacijskom kampu za slijepe u Premanturi. Postojeće je igralište staro i derutno te kao takvo predstavlja opasnost za djecu. Novo igralište djeci će omogućiti zabavne i edukativne sadržaje te im istodobno pružiti mogućnost da uživaju u istim radostima kao i ostala djeca. Igralište će, uz djecu s oštećenjem vida, koristiti i zdrava djeca čiji su roditelji slijepi, što će biti izvrsna prilika za slijepe roditelje da uživaju u kvalitetnoj igri sa svojom djecom na siguran način. Edukacijsko-rehabilitacijskim kampom za slijepe koriste se sve udruge slijepih s područja cijele Hrvatske.

Napomena: projekt je bio predstavljen za vrijeme kampanje “Budi mi prijatelj 2008”

Donacija: Ukupna vrijednost donirana za ovaj projekt iznosi 78.426,18 kn.

Donator: Tvrtka MediLab d.o.o.

Kum projekta: Boris Novković

Kontakt: Hrvatski savez slijepih, gđa. Lovorka Tesar (socijalna radnica) Draškovićeva 80, 10 000 Zagreb Tel.01/4812 501; Fax 01/4812 507
E-mail: hrvatski-savez-slijepih@zg.htnet.hr
Web: www.savez-slijepih.hr

DONIRAJTE SREDSTVA POZIVOM NA BROJ
060 9007
CIJENA POZIVA 0,83 EUR s PDV-OM
DONIRAJTE ONLINE PUTEM KREDITNIH KARTICA