Hrvatska udruga za pomoć djeci s posebnim potrebama “IDEM”: “Mobilni stručni tim – podrška integraciji djece s posebnim obrazovnim potrebama – asistent u nastavi”

Mali Ivan i njegova asistentica

O Udruzi: Udruga “IDEM” osnovana je na inicijativu stručnjaka Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Udruga je tijekom svog dugogodišnjeg djelovanja razvila model podrške integraciji djece s posebnim obrazovnim potrebama uključenima u sustav redovnog obrazovanja, koji je u suglasju s Hrvatskim nacionalnim obrazovnim standardom. Rezultati provedenih programa ukazuju na povećani stupanj edukacijskog uključivanja djece s posebnim potrebama u društvo.

O projektu: Svrha projekta je doprinijeti promjeni položaja učenika s posebnim obrazovnim potrebama u osnovnim školama, kako bi i oni imali pravo na kvalitetno školovanje, pružajući im mogućnost da ostvare maksimum svojih potencijala te da budu ravnopravni s ostalim vršnjacima u razredu. Konkretan projekt, koji je financijski podržala Udruga “RTL pomaže djeci”, za školsku godinu 2008/2009 odnosi se na uključivanje šest asistenata u nastavu. Asistenti su se obrazovanjem opredijelili za rad u nastavi i osposobljeni su za rad s učenicima koji imaju posebne obrazovne potrebe. Svaki asistent će davati direktnu podršku jednom razredu, a u svrhu poboljšanja uvjeta školovanja djece s posebnim obrazovnim potrebama. Uloga asistenta se ne odnosi samo na pomoć djetetu s posebnim obrazovnim potrebama nego na pomoć cijelom razrednom kolektivu, čime se uvelike olakšava radni tijek nastavnog sata.

Donacija: Ukupna vrijednost donirana za ovaj projekt iznosi 126.000,00 kn.

Kontakt: Udruga “IDEM” Gdin. Darko Kobetić (voditelj projekta)
Tel: 01/4870 070
Fax: 01/4813 081
E-mail: specialneeds@zg.t-com.hr, idem@idem.hr
Web: www.idem.hr

DONIRAJTE SREDSTVA POZIVOM NA BROJ
060 9007
CIJENA POZIVA 0,83 EUR s PDV-OM
DONIRAJTE ONLINE PUTEM KREDITNIH KARTICA