‘1, 2, 3 – Pokreni se i ti!’: Štićenici karlovačkog Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor dobili novu opremu za sportsku dvoranu

O projektu:

Projekt ‘1, 2, 3 – Pokreni se i ti’ odnosio se na nabavu novih sprava za vježbanje i sportskih rekvizita za Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor iz Karlovca. Glavni cilj projekta bio je osigurati štićenicima Centra adekvatno opremljen prostor za redovno bavljenje tjelesnom aktivnosti, što će dugoročno imati brojne pozitivne fizičke i psihičke učinke. Djeca su sve više tjelesno neaktivna, a od 70 djece korisnika Centra, ima i onih koji se bore s prekomjernom tjelesnom težinom. Opremanje dvorane uvelike je omogućilo motiviranje, poticanje i privikavanje štićenika Centra na redovitu tjelesnu aktivnost koja je vrlo važna, kao i njihovo kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Novi poligon za tjelesnu aktivnost sada pomaže, između ostalog, u jačanju motoričke spretnosti djece, rade se kondicijske vježbe i vježbe natjecateljskog tipa, vježbe snage i istezanja te igraju različiti sportovi, poput stolnog tenisa, odbojke, nogometa ili badmintona. Na taj način djeca stvaraju zdrave navike i uče kvalitetne tehnike nošenja s emocionalnim traumama i različitim stresnim situacijama, doživljavaju osjećaj uspjeha i sreće te jačaju samopouzdanje. Uz to, zajedničke sportske aktivnosti uvelike potiču timski rad i natjecateljski duh.

O udruzi:

Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor iz  Karlovca ustanova je utemeljena 1965. godine.  U Centru borave djeca na privremenom smještaju, djeca bez pratnje (strani državljani) te djeca koja dolaze u poludnevni boravak, najčešće zbog potrebe za pomoći u učenju. Radi se o djeci od 7 do 21 godine iz problematičnih obitelji, obitelji s lošim socioekonomskim statusom ili zanemarenoj djeci. Osnovna djelatnost Centra je pružanje usluga zbrinjavanja i odgoja za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili za djecu u kriznim situacijama. Djelatnost Centra obuhvaća sljedeće usluge: privremeni smještaj, poludnevni boravak, cjelodnevni boravak, organizirano stanovanje, savjetovanje i pomaganje primarnih ili udomiteljskih obitelji te savjetovanje i pomaganje djeci i mladima nakon izlaska iz skrbi.

Vrijednost donacije: 50.000 kn

Donator: Hrvatski telekom

Kontakt:

Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor, Vladimira Nazora 10, 47000 Karlovac

Tel: 047/611 726,  099/214 22 20

E-mail: domvladimirnazor@gmail.com

Nataša Horvat, dipl. def. soc. ped., ravnateljica

DONIRAJTE SREDSTVA POZIVOM NA BROJ
060 9007
CIJENA POZIVA 0,83 EUR s PDV-OM
DONIRAJTE ONLINE PUTEM KREDITNIH KARTICA