Uz pomoć Hrvatskog Telekoma, štićenici Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor iz Karlovca dobili su novu opremu za aktivno bavljenje sportom

Društvena odgovornost opredjeljenje je cijelog Hrvatskog Telekoma koji je višegodišnji partner humanitarne udruge ”RTL pomaže djeci”.

Upravo zahvaljujući njihovoj velikodušnoj pomoći u realizaciji projekta ‘1, 2, 3 – Pokreni se i ti!’, štićenici karlovačkog Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor dobili su nove sprave za vježbanje i sportske rekvizite za svoju sportsku dvoranu te sada imaju adekvatno opremljen prostor za redovno bavljenje tjelesnom aktivnosti, što će dugoročno imati brojne pozitivne fizičke i psihičke učinke.

Naime, mnoga istraživanja pokazuju kako su djeca sve više tjelesno neaktivna, a od 70 djece korisnika Centra, ima i onih koji se bore s prekomjernom tjelesnom težinom. Opremanje dvorane novom opremom uvelike je omogućilo motiviranje, poticanje i privikavanje štićenika Centra na redovitu tjelesnu aktivnost koja je vrlo važna, kao i kvalitetnije provođenje njihova slobodnog vremena.

Na novoopremljenom poligonu štićenici Centra jačaju svoje motoričke sposobnosti, rade kondicijske vježbe i vježbe natjecateljskog tipa, vježbe snage i istezanja te igraju različite sportove, poput stolnog tenisa, odbojke, nogometa ili badmintona. Na taj način stvaraju zdrave navike i uče kvalitetne tehnike nošenja s emocionalnim traumama i različitim stresnim situacijama, doživljavaju osjećaj uspjeha i sreće te jačaju samopouzdanje. Uz to, zajedničke sportske aktivnosti uvelike potiču njihov timski rad i natjecateljski duh.

”Ponosni smo da smo ove godine dali svoj mali obol u podršci aktivnosti karlovačkog Centra i njihovog projekta ‘1,2,3 Pokreni se i ti’ koji je rezultirao opremanjem sportske dvorane i poticanjem onoga što je jako važno kod djece i mladih, a to je tjelesna aktivnost. Odgovornost je svih nas kao kompanije, ali i svih pojedinaca pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, a najbolji trenutak za to je upravo sada”, ističe Igor Vukasović, direktor Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma.

Novoopremljena dvorana postala je tako kutak mira i sreće za ove mlade Karlovčane koji sada svakodnevno uživaju u sportu koji ih oplemenjuje i još više međusobno povezuje.

DONIRAJTE SREDSTVA POZIVOM NA BROJ
060 9007
CIJENA POZIVA 0,83 EUR s PDV-OM
DONIRAJTE ONLINE PUTEM KREDITNIH KARTICA