Donirajte online

Humanitarna udruga „RTL pomaže djeci“ osnovana je u prosincu 2006. godine od strane RTL Televizije i Večernjeg lista. Djelujemo kao dobrotvorni fond te tijekom cijele godine, podupiremo različite projekte unutar Hrvatske koji su namijenjeni djeci.

Svrha:

  • Osigurati potporu organizacijama koje nemaju sredstava i kojima je pomoć potrebna pri realizaciji određenog projekta
  • Poticati solidarnost, uz jamstvo svim donatorima da će njihov novac biti iskorišten na najefikasniji i najtransparentniji način

Cilj:

„RTL pomaže djeci“ podupire isključivo projektne organizacije koje rade za dobrobit djece (do 18 godina starosti) na području Republike Hrvatske:

  • Pomoć bolesnoj, nemoćnoj ili siromašnoj djeci
  • Pomoć u vidu razvoja sigurnog, poticajnog i kreativnog okruženja za rast, razvoj i odgoj djece

Aktivnosti:

Surađujemo na projektima, tj. s organizacijama na način da:

  • Odaberemo projekt, između svih prijavljenih, sukladno prethodno utvrđenim uvjetima, kao što su: dobrobiti projekta za ciljanu skupinu, tehničke i organizacijske mogućnosti za razvoj projekta, te održivost organizacije. Odbor za odabir projekata će odlučiti koji će od projekata biti podržani od strane Udruge
  • Nadziremo korištenje financijskih sredstava u smislu dodjele i transparentnosti korištenja doniranih sredstava
  • Izvještava mo donatore o rezultatima putem medija

Razvili smo platformu za prikupljanje dobrotvornih priloga (donacija) od strane fizičkih i pravnih osoba (donatora) koristeći se:

  • medijskim prostorom osnivača
  • razvijanjem atraktivnih projekata i kampanja u suradnji s našim korporativnim partnerima i sponzorima

Humanitarna udruga „RTL pomaže djeci“ registrirana je u Zagrebu pri Gradskom uredu za opću upravu 10. siječnja 2007. godine.

 

 

Henning Tewes, predsjednik Uprave RTL Televizije i predsjednik Humanitarne udruge „RTL pomaže djeci“

Svakodnevni rad čini nas vrlo svjesnima socijalnih potreba u Hrvatskoj. Obveza RTL Televizije je izvještavati javnost i podizati njihovu svijest o ovom pitanju, a to smo dosad na najbolji način činili emitiranjem promidžbenih spotova unutar kampanja “Zaustavimo trgovinu ljudima!” (Vladin ured za ljudska prava) ili “Stop nasilju u obitelji” (UNHCR) u našem svakodnevnom programu. Izuzetno smo svjesni kako prenošenje pravih i vjerodostojnih informacija kod gledatelja osvještava potrebu za solidarnosti.

Odlučili smo, stoga, ne samo izvještavati o socijalnim potrebama, već i proaktivno pomagati onima za koje vjerujemo da najviše trebaju našu pomoć – djeci u Hrvatskoj.

Svakodnevni novinarski rad olakšava nam kontakte s organizacijama koje pružaju pomoć, daje nam značajno ohrabrenje i obogaćuje nas iskustvom za vlastiti rad. Cilj je Humanitarne udruge „RTL pomaže djeci“ usmjeravati novac dječjim organizacijama koje trebaju pomoć na brz i jednostavan način.

Naš cilj je uključiti jake i odlučne korporativne partnere kako bismo osigurali da svaka kuna bude donirana gdje je najpotrebnije. Čak i najmanje donacije rezultirati će velikom dobrobiti.

Naša je obveza informirati sve velikodušne donatore o ishodu projekata koje će podržavati kroz Humanitarnu udrugu „RTL pomaže djeci“. Obavještavati ćemo ih kroz naše programe i tako osigurati najviši stupanj efikasnosti i transparentnosti.

Osobno vjerujem da ćemo, udruženim snagama, pomoći djeci da odrastaju zdrava i sretna. Nikada ne smijemo zaboraviti da je predanost djeci jedno od najvažnijih ulaganja u budućnost!

www.rtl.hr