Donirajte online

Zoran Šprajc ponosni kum za pomoć Centru za odgoj i obrazovanje “Goljak” Zagreb

Možete li zamisliti da živite bez mogućnosti komuniciranja? S obzirom na svu tehnologiju koja nam je dostupna, činjenicu da normalno komuniciramo uzimamo zdravo za gotovo. No nekima je ona danas nedostižna i nemoguća. Tu nastupa udruga „RTL pomaže djeci“ koja kroz peti po redu ovogodišnji projekt pomaže djeci s invaliditetom koja pohađaju Centar za odgoj i obrazovanje „Goljak“.

Oni zbog svog fizičkog hendikepa, nažalost, ne mogu govoriti niti koristiti standardna računala, a mi im želimo omogućiti da uz pomoć asistivne tehnologije konačno mogu izraziti svoje želje, potrebe, razmišljanja i sve ono što drugima čini običnu svakodnevicu. „RTL pomaže djeci“ želi da i mališanima u centru „Goljak“ komunikacija postane  svakodnevica.

Kum ovog projekta je popularni RTL-ov urednik i novinar Zoran Šprajc, koji je posjetio djecu kako bi provjerio što im točno treba.


-Dobro je činiti dobro i tu smo, ne samo zbog našeg standardnog posla, nego i da pokušamo ono što radimo u informativnom programu kapitalizirati na nekim drugim poljima, pomoći onima kojima je potrebno. Njima je ovo jedini put komunikacije i jedini način da se uključe u svijet i komuniciraju– kazao je Zoran Šprajc oduševljen djecom s kojom se susreo.

-Iako drugačije reagiraju, emocije se uvijek vide. Brzo smo se pronašli i jedni drugima izvukli osmjehe na lica – ponosno je kazao kum Šprajc i pozvao sve ljude velikog srca da nazovu broj 060 9007 (6,25 kn s PDV-om) i pomognu malim ljudima iz Centra za odgoj i obrazovanje „Goljak“.