Donirajte online

Udruga “Regoč” iz Slavonskog Broda dobila imanje i prostor za aktivnosti s korisnicima

 

 

“Ostvaren san – Boravim, živim, radim, uključen sam” puno je ime realiziranog projekta koji se sastojao od kupnje dvije nekretnine s pripadajućim poljoprivrednim zemljištem. U samom nazivu projekta sadržana je njegova cijela bit. Korisnici udruge „Regoč“ iz Slavonskog Broda, a koji su svi osobe s intelektualnim teškoćama, dobili su adekvatan prostor za dnevni boravak i samostalno stanovanje, zapošljavanje i socijalno poduzetništvo. U novom prostoru već sada 50-ak korisnika boravi, uče, rade u vrtu, druže se… Upravo ovaj projekt omogućio im je mjesto na kojem su sretni, gdje borave, rade i doprinose onako kako najbolje znaju i mogu, i ono najbitnije, mjesto gdje su okruženi jedni drugima i ljudima koje poznaju i vole.

 

 

 

 

 

 

 

 

Osim stambenog prostora tu su i gospodarske zgrade u kojima korisnici izrađuju različite ukrasne predmete koje kasnije prodaju u svojoj trgovini, pakiraju spužvice za prodaju, a s poljoprivrednog zemljišta već ubiru prve plodove svog vrijednog rada, i sve to pod budnim okom profesora Vahida Ibrakovića iz Strukovne škole Mate Antun Relković. Naime, učenici iz Strukovne škole dolaze u Udrugu i zajedno s korisnicima udruge obrađuju poljoprivredno zemljište.

Sve ovo je samo početak jer oni imaju jako velike planove i iskreno im želimo da im se svi ostvare. Hvala svima za svaki poziv na 060 9007 i za svaku uplatu jer upravo vi ste ostvarili njihov san o mjestu koje će zvati svojim domom jednoga dana kada budu napustili svoj roditeljski dom.