Donirajte online

Specijalna bolnica “Goljak”

Specijalna bolnica Goljak dobila prostor za polisenzornu stimulaciju

Prosinac 2011. – Specijalnoj bolnici Goljak donirali smo opremu u vrijednosti 63.378,12 kn u svrhu opremanja vanjskog prostora za polisenzornu stimulaciju djece koja borave u bolnici.

Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama osnovana je 1946. godine i jedinstvena je u Republici Hrvatskoj. U bolnici se provode dijagnostika, rehabilitacija i liječenje djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama iz cijele Hrvatske.

Zbog nedostatka kvalitetno opremljenog vanjskog prostora, mali pacijenti su na žalost bili osuđeni na stalni boravak unutar bolnice. Zahvaljujući ovom projektu situacija se bitno promijenila te je malim pacijentima, posebice onima koji se trajno liječe na odjelu dojenčadi i male djece, na raspolaganju kvalitetan i siguran vanjski prostor u kojem će vježbati i usvajati nove vještine na njima prihvatljiv i zabavan način.

Iako novoopremljeni prostor na prvi pogled izgleda kao vesela i zabavna igraonica, on je puno više od toga. Ovo je za sada jedinstveno mjesto u kojem se vanjsko okruženje kombinira s ciljanom terapijom za poboljšanje senzornih iskustava, a što će u konačnici rezultirati kvalitetnijom i boljom rehabilitacijom djece.

Budući da se mališani s Goljaka sami ne mogu zahvaliti, mi ćemo to učiniti u njihovo ime i zahvaliti svima koji su uplatili sredstva na žiro račun Udruge ili nazvali broj 060 9007 te na taj način pomogli da realiziramo ovaj projekt