Donirajte online

“RTL pomaže djeci” u akciji

Zagreb, 21. prosinca 2010. – Udruga „RTL pomaže djeci“ uz pomoć svojih slavnih prijatelja i ovoga je prosinca realizirala nekoliko projekata za one kojima je to najpotrebnije – djeci!

Tako je Udruga djeci Doma u Slavonskom Brodu obnovila igralište, u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj instalirala uređaj za rano otkrivanje i liječenje neurorizične novorođenčadi i nedonoščadi.

"RTL pomaže djeci" u akciji

Uz pomoć sponzora projekta, firme Kuharić & Matoš, dječji pulmološki odjeli u KBC-u Zagreb i KBC-u Rijeka dobili su aparate koji su neposredno nakon instalacije pokazali učinkovitost i vrijednost u borbi protiv rijetke bolesti, cistične fibroze. Ti aparati omogućuju ranu dijagnozu što je možda najjači saveznik u borbi protiv bolesti i poteškoća u razvoju koje kasnije mogu nastati.

Dugogodišnji partner, tvrtka Hipp, financirala je novu didaktičku opremu Udruzi za sindrom Down 21 u Splitu, a zahvaljujući sponzoru i prijatelju Udruge, Megaprintu, dubrovačkoj udruzi „Dva skalina“ doniran je poseban kombi prilagođen djeci s invaliditetom. Sličan je projekt realiziran uz podršku firme Meggle, u OŠ Josipa Matoša u Vukovaru, koju pohađaju djeca s poteškoćama u razvoju i kojima je prijevoz iz okolnih mjesta do škole bio svakodnevna prepreka.

Ove je godine Udruga realizirala 16 projekata u vrijednosti od milijun kuna. To su pokloni za one koji zaslužuju i više od toga, a ostvareni su uz pomoć partnera, sponzora i svih građana koji su nesebično i s povjerenjem nazvali humanitarnu liniju 060 9007. Linija je otvorena i dalje, sa željom da u novoj godini uspijemo razveseliti još veći broj djece. Iako neki s godinama prestanu vjerovati u Djeda Božićnjaka, za vjeru u dobro djelo, čovjek, nadamo se, nikada nije prestar.