Donirajte online
RTL pomaže djeci

“RTL pomaže djeci” nastavlja uveseljavati mališane diljem Hrvatske

Zagreb, 05. prosinca 2011. – zahvaljujući brojnim prijateljima, partnerima, sponzorima, i prije svega velikodušnim građanima, Udruga RTL pomaže djeci realizirala je 28 projekata namijenjenih djeci diljem Hrvatske.  Telefonskim pozivom na 060 9007 donirate 6,15 kn (s PDV-om).

U 2011. godini Udruga je realizirala 28 projekata u vrijednosti od 1.4 mil. kn i na taj način brojnim mališanima diljem Hrvatske omogućila sretnije i bezbrižnije odrastanje. Većina sredstava potrebnih za realizaciju projekata prikupljena je tijekom ljetne kampanje u kojoj smo uz pomoć brojnih poznatih osoba, naših vjernih partnera, sponzora i građana otvorenih srca uspjeli prikupiti preko 1.1 milijun kuna samo za vrijeme trajanja „Budi mi prijatelj“ emisije.

Neke od realiziranih projekata građani će moći vidjeti u programu RTL Televizije tijekom prosinca i siječnja.

 Dečki iz Kino kluba predstavili su nam projekt opremanja dvorane za senzornu integraciju koja će se provoditi s terapijskim psom, a zahvaljujući našem partneru tvrtki Meggle Hrvatska Centar za rehabilitaciju Silver postao je jedini u ovom djelu Europe koji će provoditi ovakvu vrstu terapije.

Zahvaljujući vjernom partneru T-HT-u koji prati i podupire rad Udruge od njenog osnutka, KBC Rijeka dobio je opremu potrebnu za novorođenački probir na cističnu fibrozu, tešku i neizlječivu bolest koja oštećuje organizam u cijelosti i zbog koje je životni vijek oboljelih bitno skraćen, uglavnom ne prelazi 30 godina. Upravo ovaj projekt omogućit će rano dijagnosticiranje bolesti te će novo dijagnosticiranoj djeci pružiti šansu za lakši, bolji i dulji život.

Naša poznata spisateljica za djecu Sanja Pilić predstavila nam je mališane iz osnovne škole Stubičke Toplice čija je školska knjižnica bila praktički bez knjiga, ali su zahvaljujući brojnim donacijama ovu školsku godinu započeli u opremljenoj knjižnici i već naveliko uživaju u zgodama i nezgodama svima nam znanih junaka iz brojnih knjiga koje su im na raspolaganju u školskoj knjižnici.

Luka Vidović je pokušao svojim čarobnim štapićem pomoći dječjoj bolnici Srebranjak, ali tek kada je naš dugogodišnji partner, tvrtka Hipp priskočila u pomoć dječja bolnica Srebrnjak dobila je novi fleksibilni bronhoskop koji će malim pacijentima bolnice omogućiti kvalitetnije liječenje.

Humanitarna telefonska linija otvorena je tijekom cijele godine, te pozivom na broj 060 9007 (6,15 kn s PDV-om) i dalje možete donirati, jer posao još uvijek nije gotov!