Donirajte online

Realizacija projekata 2013./2014.

 

Kao što smo i obećali tijekom naše „Budi mi prijatelj“ emisije u prosincu 2013. godine 15 projekata za koje smo prikupljali sredstva realizirani su ili su u tijeku realizacije.

Zahvaljujući Vama, divnim ljudima koji ste neumorno zvali naš humanitarni broj 060 9007 te uplaćivali sredstva na naš žiro račun, kao i našim partnerima i sponzorima koji su prepoznali naš rad, mališani diljem Hrvatske dobili su ono što im je bilo prijeko potrebno kako bi rasli i razvijali se u što kvalitetnijim uvjetima.

U Vukovaru su mališani s teškoćama u razvoju dobili novu opremu za senzornu integraciju, Vukovarski leptirići bezbrižno pohađaju sate terapijskog jahanja, a djeca iz glazbene škole sviraju na novim instrumentima.

Baranjski leptirići bi mogli doslovce poletjeti zahvaljujući novoj opremi i kvalitetnoj fizikalnoj terapiji koja im je sada na raspolaganju. Zvjezdice iz Gunje tek što su konačno dobile i zadnji detalj u svom prostoru, poplava im je nažalost sve uništila, ali zahvaljujući Hrvatskoj vojsci radovi na izgradnji novog centra već su počeli.

U Međimurju male Iskrice uživaju uz novu opremu u vrtiću dok srednjoškolci s teškoćama u razvoju u Ludbregu uzgajaju vlastito voće i povrće u svom novom plasteniku i brinu da oni i njihovi prijatelji imaju kvalitetne domaće namirnice.

Školarci u Žumberačkom gorju love glas šišmiša, a u Petrinji se u pauzi od istraživanja tla i vode zabavljaju na novom igralištu.

Dok mali Zadrani s teškoćama u razvoju svladavaju svoje plivačke vještine mali radioamateri s Brača osvajaju brojne medalje sa svojom novom opremom. Djeca iz Opatije i okolice su dobila kvalitetna psihodijagnostička sredstva kako bi im stručno osoblje pomoglo da odrastaju sretni i veseli.

Maleni Kolibrići diljem Hrvatske više ne moraju strahovati za svoj život jer su dobili prijeko potrebne rezervne aspiratore, a mališani oboljeli od malignih bolesti će uskoro imati opremu za prijeko potrebnu neuro i biofeedback terapiju. Kninjani, pak, s nestrpljenjem prate radove i očekuju završetak i useljenje u svoj novi centar za rehabilitaciju i dnevni boravak.

Hvala još jednom u ime svih Iskrica, Kolibrića, Leptirića, Zvjezdica i svih drugih mališana kojima smo zajedničkim snagama uljepšali djetinjstvo.