Donirajte online
IMG_6087

Opremljen kabinet za senzornu integraciju uz terapijskog psa

Zagreb, prosinca 2011. – Zahvaljujući  našem partneru, tvrtki Meggle Hrvatska, Centar za rehabilitaciju Silver dobio je novi kabinet za provođenje terapije senzorne integracije uz terapijskog psa u vrijednosti 120.240,13 kn.

Bilo koje oštećenje središnjeg živčanog sustava izaziva poremećaje u procesima senzorne integracije. Djeca s problemima senzorne integracije ili preslabo, ili prekomjerno reagiraju na senzorne podražaje. Najjednostavnije rečeno neki od njih vide, ali ne razumiju to što vide, oni čuju, ali riječi za njih nemaju značenje. Informacije i podražaji jednostavno ne prodiru do njih. Pomoću terapije senzorne integracije ova djeca postižu veliki napredak. Upoznaju svijet oko sebe, kroz igru uče i razvijaju svoja osjetila, a još kada se u terapiju uključi pas, sve to postaje jedna predivna igra pa djeca terapiju prestaju doživljavati kao terapiju.

Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji od 120.240,13 kn, kojom je uređen i opremljen kabinet za senzornu integraciju s terapijskim psom, Centar Silver postao je jedinstven u ovom dijelu Europe za provođenje ovakve vrste terapije.

Centar za rehabilitaciju Silver ustanova je socijalne skrbi koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom uključuje pse pomagače.

Brojni mališani s poremećajem senzorne integracije sada će dobit priliku za sretnije i bezbrižnije odrastanje.