Donirajte online

Draga djeco, mame, tate, bake, djedovi…

 

Drugu godinu za redom pozivamo vas na središnje događanje javno zdravstvene akcije “Navike promijeni i zdravlje pokreni“ koje će se održati u subotu, 04. lipnja 2016. godine s početkom u 09:30 sati u Parku Maksimir na livadi Mogila (ulaz s Bukovačke ceste).

Program:

09:30 – 10:00 okupljanje i registracija svih sudionika (zapadni ulaz u Park Maksimir – livada Mogila)

10:00 – 12:00 pješačenje označenim stazama

10:30 – 14:30 Probion poligon: zabavna natjecateljska utrka s preprekama

12:30 – 13:00 Podjela zdravog variva sudionicima (temeljem prikupljenih žigova)

10:00 – 15:00 sportsko-rekreacijske aktivnosti

 

U suradnji s partnerima bit će pripremljeni brojni zabavni i edukativni sadržaji kojima se želi skrenuti pozornost na važnost zdrave prehrane i tjelovježbe pri očuvanju zdravlja. Akciju zajednički organiziramo NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, Gradski ured za zdravstvo, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, Crveni križ Grada Zagreba, Kineziološki fakultet, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Udruga za prevenciju prekomjerne tjelesne težine, Probion – Udruga studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Policijska uprava Zagrebačka, Hrvatska agencija za hranu, i RTL televizija kao medijski partner.

Svi koji dođu osim pješačenja moći će sudjelovati i u brojnim drugim aktivnostima – bit će moguće izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi te popričati s liječnicima i stručnjacima o tome što se sve može učiniti za svoje zdravlje. Uz to, najmlađi će moći sudjelovati u edukativnim radionicama o zdravoj prehrani te naučiti koje namirnice su važne za njihov razvoj i koliko ih konzumirati. Također, sve generacije će moći sudjelovati u brojnim sportsko-rekreativnim aktivnostima. Zato su organizirane dvije pješačke staze, jedna manje intenzivna, a druga više, kako bi svatko mogao odabrati što mu odgovara. Na livadi Mogila bit će postavljen i poligon, na kojem će se građani moći okušati u skakanju u vreći, nošenju jajeta, trčanju preko guma i drugim zabavnim izazovima. Uz poligon će biti organizirane i druge rekreativne aktivnosti.

Kako građani, koji su prikupili pečate i učinili još jedan korak prema zdravijem životu, ne bi ostali gladni i žedni nakon svih aktivnosti, bit će pripremljen i veliki broj porcija zdravog obroka, jabuke i voda za okrjepu, a za animaciju i zabavu okupljenih pobrinut će se Studio smijeha.

Učinite još jedan korak prema svojem zdravlju i dođite u Maksimir!