Donirajte online

Emisija “Budi mi prijatelj” i ove godine za dobrobit najmlađih uz Antoniju Blaće i Josipu Lisac

Zagreb, 13. lipnja 2011. – Već petu godinu zaredom naša Udruga djeluje na dobrobit najmlađih. Ovogodišnja proljetna kampanja završava TV emisijom „Budi mi prijatelj“, koja će se emitirati 21. lipnja uživo na programu RTL Televizije, s početkom u 20:00 sati. Antonija Blaće, Josipa Lisac, Kino klub, Jacques Houdek i BB stanari – svi oni jedan dan zajedno za našu udrugu u sakupljanju 1.500.000 kuna!

 

Ovogodišnja emisija „Budi mi prijatelj“ uz voditeljicu i ambasadoricu Udruge, Antoniju Blaće, i brojne goste iz javnog života, donijet će pregršt priča koje su dočekale svoj sretni kraj, kao i one koje ga tek čekaju. Kroz priče djece i svih onih koji svakodnevno rade za njihov boljitak, prikazat će se rezultati kontinuiranog truda i donacija.

U emisiji će nastupiti brojni poznati izvođači: kraljica hrvatske glazbene scene Josipa Lisac, Ivana Kindl,  grupa Connect, Luka Nižetić, dječji zbor Mozartine i Filip Dizdar, te nastup nove hrvatske zvijezde, Marcele ili Gorana, čiji nas izbor očekuje u petak, 17. lipnja.

Jacques Houdek će u emisiji „Budi mi prijatelj“ premijerno izvesti svoju novu pjesmu „Srećom imam tebe“, a očekuju nas i druga iznenađenja! Sanja Doležal, kao prva ambasadorica Udruge, bit će posebna gošća emisije.

Od 29 projekata za koje se sakupljaju novčana sredstva, 9 će biti prikazano u samoj emisiji. Po petogodišnjoj tradiciji, 4 projekta imaju i svoje kumove: Kino klub, Luku Vidovića, Jelenu Rozgu i spisateljicu Sanju Pilić.

Call centar s pozivnim brojem 060 9007 (cijena poziva je 6,15 kuna, uključujući PDV)  bit će otvoren za pozive od 20:00 h, a linije se zatvaraju u ponoć.

Utorak 21. lipnja stanari najpoznatije kuće na Balkanu, posvetit će dan upravo našoj udruzi. Osim što će nam otpjevati pjesmu i pozvati sve da sudjeluju u radu udruge, BB stanari pripremaju i iznenađenja za djecu. Tijekom cijele emisije, instrumental pjesme BB Nemeša „Znam taj smešak“ koristit će se kao glazbena podloga. Pjesma koja je postala apsolutni hit You Tubea, svojom melodijom se savršeno uklapa u emisiju!

Već petu godinu organizirana nacionalna kampanja „Budi mi prijatelj“ postala je svojevrstan zaštitni znak Udruge RTL Televizije. Od osnutka, 2007. godine, realizirali smo 100 projekata i omogućili ljepše odrastanje za preko 100.000 djece, uloživši 7,1 milijun kuna pokrili smo tako razna područja interesa: zdravlje, rehabilitaciju, obrazovanje, sport, kulturu i slobodno vrijeme.

Prošlogodišnja emisija „Budi mi prijatelj“, koja se također održala tijekom lipnja, sakupila je fantastičnih 1.200.000 kuna. Ove godine je plan nešto ambiciozniji – sakupiti 1.500.000 milijuna kuna kojima ćemo financirati 29 projekata na dobrobit djece i to na području cijele države.

Neki od projekata kampanje “Budi mi prijatelj” koje ćemo vidjeti u emisiji su:

–         Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac iz Šibenika je jedina ustanova na području Šibensko – kninske županije koja skrbi o djeci i mladima s intelektualnim i višestrukim poteškoćama. Cilj projekta je donacija novog kombi vozila prilagođenog za prijevoz osoba s invaliditetom, kako bi se djeci omogućilo punopravno sudjelovanje u svim segmentima života zajednice, odlasci na terapije, plivanje i terapijsko jahanje i ostale slobodne aktivnosti. Realizacijom projekta, njihov će život biti puno jednostavniji i ispunjen aktivnostima.

–         Dječja bolnica Srebrnjak ima dugu tradiciju u liječenju djece oboljele od respiratornih i alergijskih bolesti. Prva je u Hrvatskoj uvela fleksibilnu bronhoskopiju u dijagnostici bolesti djece, od dojenačke dobi do punoljetnosti. Godišnje se prosječno obavi više od 250 bronhoskopija u sklopu kojih se uzimaju uzorci za dodatne laboratorijske obrade. Zbog ograničenja trajnosti i čestog korištenja, bolnici treba novi bronhoskop, kako bi bolnica nastavila, na još kvalitetniji način, izvoditi pretrage važne za zdravlje djece.

–         Centar za rehabilitaciju Silver je jedina ustanova u Hrvatskoj koja u rehabilitacijski proces uključuje i pse pomagače. Psi se koriste za provođenje individualnih i grupnih terapija i to s djecom i mladima s različitim poteškoćama: od oštećenja vida i sluha pa do autizma i intelektualnih poteškoća. Cilj projekta je opremanje kabineta za provođenje senzorne integracije uz pomoć psa, kako bi se omogućilo Centru da ove korisne i hvalevrijedne aktivnosti provodi na još kvalitetniji način. Centar će time postati i jedini u ovom dijelu Europe koji provodi ovakvu vrstu terapije.

 

–         Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Samo ljubav odgovor nudi“  iz Stobreča djeluje od 2008. i od tada aktivno i uspješno provodi različite aktivnosti kako bi se pomoglo roditeljima i djeci s poteškoćama u razvoju. Prepoznavši problem nedostataka ovakvih usluga u Stobreču, Udruga nastoji pružiti pomoć onima koji je trebaju, te omogućiti integraciju djece s poteškoćama u socijalnu sredinu. Kako bi u tome uspjeli, treba im oprema za terapijske aktivnosti: oprema za terapiju slušanja i govora, te didaktička oprema za terapijske radionice.

 

–         O.Š. „Stubičke Toplice“ kontinuirano nastoji unaprijediti uvjete školovanja djeci koja je pohađaju. Budući da je školska knjižnica jedna od najvažnijih prostorija u školi, treba je opremiti s knjigama, jer trenutni knjižnični fond ne udovoljava osnovnim potrebama djece. Naime, premda postoje obavezni lektirni naslovi, djeca jako teško do njih dođu jer ih knjižnica ne posjeduje. Zbog toga će realizacija ovog projekta razveseliti djecu, roditelje i učitelje, budući da će se knjižnica opremiti potrebnim lektirnim naslovima kao i drugim knjigama.

–         Društvo za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ iz Županje nastoji djeci s poteškoćama u razvoju omogućiti ljetovanje kako bi, zajedno s ostalom zdravom djecom, podijelili radosne ljetne trenutke. Osim što ljetovanje predstavlja ogromni užitak ovoj djeci, istodobno je i koristan, budući da na ljetovanje s njima idu i defektolog i učitelj plivanja koji će im pomoći da uz odmor i zabavu steknu korisne vještine.

–         Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje „Nada Vrbovec“ uz pomoć svojih volontera, kroz terapijsko jahanje, uvelike pomaže djeci s poteškoćama u razvoju. Cilj ovog projekta je obnoviti staru i dotrajalu ogradu poligona, kako bi se terapijsko jahanje moglo i dalje nesmetano provoditi. Projekt će se uspješno realizirati zahvaljujući humanitarnom „Zumbathonu“ organiziranom krajem travnja, čiji je prihod od ulaznica doniran upravo za ovaj projekt.

–         Društvo „Naša djeca“ Ližnjan uhvatilo se u koštac s problemom nedostatka dječjeg igrališta na području ove općine. Djeca iz Ližnjana s nestrpljenjem već duže vremena čekaju svoj kutak za igranje s adekvatnim igralima. Realizacija ovog projekta razveselit će djecu, ali i njihove roditelje budući da će sada djeca imati uređeno mjesto za igru na otvorenom.

–         Dječji vrtić Baltazar iz Gračaca osnovan je 1999. godine, ali još uvijek nema sav adekvatan i potreban namještaj koji bi djeci u vrtiću osigurao prostor za kvalitetno provođenje vremena. Do sada su se maštovite odgajateljice snalazile na sve moguće načine da djeca ne osjete nedostatak potrebne opreme, tako da vjerujemo da će realizacija ovog projekta razveseliti mališane, ali i uvelike pojednostavniti svakodnevni rad odgajateljica.