Donirajte online

Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda Pula

Centar je jedini na području Istarske županije koji pruža optimalne uvjete za rehabilitaciju, odgoj i obrazovanje djece s većim teškoćama u razvoju, među kojima su i djeca s teškim oblicima cerebralne paralize i mišićne distrofije, ovisna o tuđoj pomoći i nisu u mogućnosti koristiti ruke, ne mogu govoriti, ali su urednog intelektualnog razvoja. Kako bi mogli komunicirati, pisati i čitati, potrebna im je moderna asistivna oprema.

Za razliku od većine njihovih vršnjaka kojima je sasvim normalno čitati, pisati, komunicirati, surfati internetom… – njima je to nedostižan san. Uz pomoć moderne asistivne tehnologije mi im taj san možemo ostvariti.  

Kroz našu „Budi mi prijatelj“ kampanju i uz vašu pomoć planiramo im omogućiti sve ono što im je do sada bilo nemoguće. Uz pomoć specijaliziranih miševa, interaktivne ploče, facilitirane tipkovnice, uređaja koji će im posuditi glas i druge opreme ova djeca će izaći iz izolacije, postat će samostalniji, školsko gradivo obrađivat će puno lakše nego do sada, a najviše ih veseli što će biti u mogućnosti komunicirati s okolinom.