Donirajte online

“Budi mi prijatelj” i Vanna za udrugu “Ljubav na djelu”

Borba s malignom bolešću vjerojatno jednako teško pada djeci koja tu bitku trebaju dobiti, kao i njihovim roditeljima koji su im najsnažniji oslonac i najvjerniji suborci. Nažalost, dobivena bitka s malignom ili nekom drugom teškom bolesti tek je jedna u nizu. Naš je zadatak pomoći im da dobiju i rat.

Četvrti po redu projekt u našoj „Budi mi prijatelj“ kampanji namijenjen je djeci oboljeloj i liječenoj od malignih, rijetkih i kroničnih bolesti. Nažalost, djeca oboljela od navedenih bolesti u 90 posto slučajeva imaju dugoročne psihofizičke posljedice.

Cilj je projekta opremiti Rehabilitacijski centar za ovu djecu, koji se nalazi u neposrednoj blizini Klinike za dječje bolesti Zagreb. Radi se o didaktičkoj opremi i namještaju koji su prilagođeni djeci i njihovim potrebama, a koji bi trebali pomoći rehabilitaciji, unaprjeđenju i dugoročnom očuvanju njihovog zdravlja te poboljšanju kvalitete života, kako mališana, tako i njihovih obitelji.

Kuma ovog projekta je popularna pjevačica Ivana Vrdoljak Vanna koja je u prostor Rehabilitacijskog centra došla i zatekla gole zidove.

-I jedna i druga soba izgledaju prazne i gole, ali niti su prazne niti su puste zbog divne energije koja ovdje vlada. Samo čekaju malo naše pomoći. Djeca su već ispunila prostorije s jako puno konkretnih i pravih želja, a na nama je da im to omogućimo. Vjerujem da je ovo samo jedan mali komadić nečeg lijepog što možemo napraviti za njih. Ovo nije jednokratno, ulažemo u budućnost – kazala je Vanna te pozvala sve da nazovu broj 060 9007 (6,25 kn s PDV-om) i tako budućnost djece, čija je sadašnjost obilježena borbom za život, učine lijepom.