Donirajte online

“Budi mi prijatelj” i Ivan Pažanin za djecu leptire

Vjerojatno ste čuli za djecu leptire, djecu koju svaki dodir boli i iako većina njih izgleda sretno i veselo, ni po čemu različito od svojih vršnjaka, to ni izbliza nije tako. Djeca leptiri boluju od bulozne epidermolize, genetske bolesti kojoj, nažalost, nema lijeka i od koje oboljeli već nakon nekoliko godina života postaju 80-100% invalidi. Jedini lijek za oboljele je ispravna njega kože koja se sastoji od temeljite higijene i prematanja rana, kao i pravilna i nutritivno bogata prehrana.

Upravo kako bi im omogućili što kvalitetnije i manje bolno odrastanje, predstavnici krovne udruge za oboljele od ove teške bolesti tražili su pomoć pri realizaciji jednotjednog kampa za oboljele i njihove roditelje. Tamo će ih se kroz različite radionice i igraonice učiti o samozbrinjavanju, pravilnom njegovanju rana, pravilnoj i zdravoj prehrani, psihološkom osnaživanju i sl.

Poznati hrvatski chef Ivan Pažanin, koji je i kum projekta, posjetio je male leptire i napravio im nekoliko zdravih napitaka, a ovo su njegovi dojmovi nakon druženja: „Čast mi je i zadovoljstvo što mogu sudjelovati u ovoj plemenitoj kampanji. Radili smo smoothie, nekakav kiselkasto-slatki okus koji im nije baš najbolje sjeo, ali njima je jako važno da se zdravo hrane i paze na namirnice koje unose. Ali zato smo se dogovorili da sljedeći puta spremamo neki pravi gurmanski specijalitet.“

Zato nazovimo 060 9007 (6,25 kn s PDV-om) i omogućimo svim leptirićima iz Hrvatske da odu na jednotjedni kamp!