Donirajte online

“Budi mi prijatelj 2015” – Pomognite kupnju ultrazvučnog aparata za pregled novorođenčadi

Ovogodišnju, devetu po redu, kampanju “Budi mi prijatelj” započinjemo s projektom za KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu. Male bebice koje se nalaze u Zavodu za neonatologiju i intenzivno liječenje novorođenčadi trebaju ultrazvučni aparat koji će im olakšati, a u nekim slučajevima i spasiti život.

Kuma projekta je Ana Brdarić Boljat koja je prilikom posjetaZavodu izjavila: “Uvijek ću se rado odazvati ovakvoj akciji, pogotovo zato što sam i sama bila u vrlo sličnoj situaciji. I moja djeca su rođenau ovoj bolnici i bio im je potreban ultrazvuk. Na svu sreću s njima je sve u redu. No ima mnogo roditelja koji u ovim trenutcima bdiju nad svojom djecom, a toj je djeci za zdravlje i ranu dijagnostiku ovaj ultrazvuk prijeko potreban. Pozivam sve koji mogu da se priključe ovoj hvale vrijednoj akciji i tako postanu dio jedne lijepe priče.”

U Zavodu za neonatologiju i intenzivno liječenje novorođenčadi godišnje se rodi oko 3200 djece, a gotovo trćina njih je bolesna ili ugrožena zdravlja. Zato nazaovite 060 9007 (6,25 kuna s PDV-om) i svojim pozivom pokrenite lavinu emocija.