Donirajte online

“Budi mi prijatelj”

 

Zagreb, 17. prosinca 2012. – kao i proteklih godina, udruženi u zajedničkoj misiji da pomognemo djeci diljem Hrvatske još jednom smo ostvarili zadani cilj. Zahvaljujući prije svega građanima koji su prepoznali naš rad i nastojanja da pomognemo onima kojima je to uistinu potrebno kao i našim vjernim partnerima i sponzorima koji naš rad prate i podržavaju već godinama, uspjeli smo prikupiti sredstva potrebna za realizaciju 25 projekata odabranih i predstavljenih u ljetnoj „Budi mi prijatelj“ kampanji.

Tijekom prosinca i siječnja u programu RTL Televizije pokazat ćemo djelić onoga što smo zajedno postigli.

U Puli je opremljen prvi kabinet za asistivnu tehnologiju u Hrvatskoj, a našim malim prijateljima iz Centra Veruda-Pula promijenili smo život zauvijek. Po prvi su puta u svom životu neki od njih dobili mogućnost komunicirati sa svojom okolinom, pratiti nastavu na njima ugodan i prihvatljiv način i što je najbitnije izraziti svoje potrebe i osjećaje.

Udruga Srce iz Sv. Ivana Zeline konačno može upotrijebiti ključić za Centar Srce. Centar Srce koji je do nedavno bio samo san postao je stvarnost. Novi, kompletno uređen i opremljen spremno je dočekao sve svoje korisnike koji sada imaju kvalitetno mjesto za rehabilitaciju, poludnevni boravak, igranje i druženje. Zahvaljujući ovom projektu brojni njegovi korisnici moći će ostati u svojoj zajednici i neće više morati putovati na terapije, rehabilitacije i sl.

U osnovnoj školi Grigora Viteza u Zagrebu mališani s teškoćama u razvoju dobili su novouređeni i kompletno opremljeni kabinet za provođenje programa Brain gym ili kako oni to vole reći za „vježbanje moždanih vijuga“. Za njih je škola postala zabava.

Našim malim  Anđelima iz Splita omogućili smo ono što su si dugo priželjkivali, posebno uređena soba za senzornu integraciju koja će im olakšati različite terapijske postupke koji njima ponekada znaju biti uistinu naporni, kompletno je uređena. Djeca najteži tjelesni invalidi i djeca s teškoćama u razvoju dobila su priliku za provođenje terapije senzorne integracije na njima ugodan i prihvatljiv način.

 

Još jednom zahvaljujemo svima koji su i najmanjim prilogom doprinijeli realizaciji projekata za djecu i podsjećamo da je humanitarna telefonska linija otvorena tijekom cijele godine, a pozivom na broj 060 9007 (6,25 kn s PDV-om) i dalje možete donirati, jer i jedan poziv može promijeniti nečiji život!