Donirajte online

“Budi mi prijatelj” 2016

 

Započeli smo s još jednom humanitarnom kampanjom „Budi mi prijatelj“. Tijekom studenog i prosinca cilj nam je samo jedan – prikupiti milijun kuna kojima želimo pomoći našim najmlađim članovima društva i skrenuti pozornost javnosti na brojne probleme s kojima se oni svakodnevno susreću.

Zahvaljujući brojnim donacijama svi prošlogodišnji projekti za koje smo prikupljali sredstva uspješno su realizirani, a naši dragi kumovi već su krenuli u obilazak djece kojima je ove godine potrebna naša pomoć. Mirjana Hrga, Indira Levak, Tomislav Jelinčić i Ivan Pažanin pomažu nam prikupiti potrebna sredstva za realizaciju projekata namijenjenih djeci diljem Hrvatske.

Ove godine nositelji kampanje „Budi mi prijatelj“ su projekti udruge „Debra“, društva oboljelih od bulozne epidermolize iz Zagreba, projekt Specijalne bolnice „Bistra“ za štićenike s najtežim oštećenjima iz cijele Hrvatske, projekt zagrebačke Klinike za pedijatriju KBC-a „Sestre Milosrdnice“ i projekt udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Regoč“ iz Slavonskog Broda.

Cilj nam je osigurati djeci koja boluju od bulozne epidermolize mogućnost odlaska na sveobuhvatnu jednotjednu edukaciju i provedbu radne terapije s ciljem postizanja što većeg stupnja samozbrinjavanja, razmjene iskustava i socijalizacije. Osim radne terapije, djeca će pohađati i radionice emocionalne inteligencije koje se kod djece provode uglavnom kroz razne igre, a kroz radionicu djeca će naučiti kako razviti empatičnost, upravljati emocijama, podići samopouzdanje i razvijati socijalne vještine. U Specijalnoj bolnici Bistra liječe se i žive djeca s najtežim oštećenjima iz cijele Hrvatske. Uglavnom se radi o djeci koja zbog težine svog zdravstvenog stanja i razine stručne skrbi koju zahtijevaju nisu u mogućnosti boraviti u svom obiteljskom okruženju. Kupnjom telemetrijskog sustava za monitoriranje vitalnih funkcija pacijenata omogućila bi se kvalitetna skrb za djecu čiji život ovisi o pravovremenoj reakciji medicinskog osoblja. Projekt Klinike za pedijatriju KBC-a „Sestre milosrdnice“ odnosi se na kupnju ultrazvučnog aparata za dijagnostičke i terapijske svrhe. Primarni cilj projekta je pružanje kvalitetnije zdravstvene skrbi pedijatrijskoj populaciji u skladu sa suvremenim smjernicama i uvođenje nove dijagnostičke pretrage kojom bi se izbjeglo obavljanje radiološke pretrage, odnosno zračenje. Projekt udruge „Regoč“ odnosi se na kupnju dvije nekretnine kojima bi se osigurao prostor za dnevni boravak i samostalno stanovanje, a koji bi odgovarao minimalnim uvjetima za pružanje usluga iz područja socijalne skrbi, zapošljavanje i socijalno poduzetništvo s ciljem poboljšanja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama.

Zato i ovoga puta dajte svoj doprinos i nazovite 060 9007 (6,25kn s PDV-om) jer oni to zaslužuju!