Donirajte online

“Budi mi prijatelj” 2014.

5000 djece naše zemlje čeka na Vas. Samo jedan poziv na 060 9007 i 6,25 kn može promijeniti njihov život.

Filip Juričić, Doris Pinčić Rogoznica, Severina i Miroslav Škoro već su se uključili u ovogodišnju kampanju ‘Budi mi prijatelj’, čija je finalna emisija na programu RTL Televizije 16. prosinca s početkom u 21 sat.

Jedna od najpoznatijih humanitarnih udruga u zemlji, “RTL pomaže djeci” ove godine organizira osmu po redu kampanju naziva “Budi mi prijatelj”.  Preko 130.000 djece korisnika i 13 milijuna uloženih kuna te 188 realiziranih projekata rezultat su rada Udruge.

U ovoj kampanji imamo njih 5000 kojima želimo uljepšati svakodnevicu.

Među mnogima, ove godine pomažemo Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra u kojoj borave kronično bolesna dječica, uglavnom bez prognoze za ozdravljenje. Uz kumove projekta, Filipa Juričića i Doris Pinčić Rogoznica, koji su djeci uljepšali jedan bolnički dan te im izmamili osmjeh na lice, prikuplja se novac za kupnju 30 bolesničkih kreveta s pripadajućim madracima budući da je krevet ovim malenim bolesnicima mjesto stalnog obitavanja.

Osnovna škola ‘Dr. Stjepan Ilijašević’ u Oriovcu također je jedna od onih kojoj je Udruga odlučila priteći u pomoć, baš kao i kum projekta Miroslav Škorokoji je posjetio male učenike te zajedno s njima sjeo u klupe i provjerio što to malim pametnim glavicama nedostaje.  Učenicima nižih razreda tako bi se kupila oprema za četiri učionice jer namještaj koji imaju star je više od 30 godina.

I udruzi „Ljubav na djelu“, (udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti koja djeluje u sklopu Klinike za dječje bolesti Zagreb), čija je kuma projekta Severina, neophodna je dodatna oprema i uređenje kabineta za neurofeedback. Severina je razveselila djecu posjetivši ih u Klaićevoj bolnici unijevši radost i toplinu u srca mališana kojima je najteže. Ovim humanim projektom sakupio bi se novac ne bi li se uveo novi, odnosno nadogradio postojeći rehabilitacijski postupak čime bi se značajno unaprijedila kvalitetna i precizna dijagnostika i rehabilitacija bolesne djece.

Oliver, Severina, Filip Juričić i Doris Pinčić Rogoznica već su dio ove velike dobre priče! Budite i Vi – 16. prosinca od 21 sat na RTL Televiziji jer pozivom na 060 9007 (6.25kn s PDV-om) činimo veliku razliku.