Donirajte online

„Budi mi prijatelj“: Omogućimo malenim Kolibrićima da prvi puta kažu „mama i tata“

Četvrti ovogodišnji projekt u kampanji „Budi mi prijatelj“ namijenjen je malenim Kolibrićima. Kolibrići su životno ugrožena djeca različitih medicinskih dijagnoza iz cijele Hrvatske, okupljeni u istoimenoj udruzi.

Većina ih ne može govoriti, kretati se i samostalno disati te su ovisni o aparatima koji ih održavaju na životu i 24-satnoj skrbi. Intelektualno, to su potpuno zdrava djeca, sve razumiju, svjesni su svega oko sebe, a ne mogu govoriti. Jedini način njihove komunikacije je mimika lica.

Kako bismo im omogućili da po prvi puta u životu mogu komunicirati sa svojom okolinom, potrebne su im specijalne kamere za komunikaciju pogledom. One će im omogućiti izlazak iz svijeta tišine, nekima će pružiti i mogućnost obrazovanja, a njihovi roditelji po prvi puta će čuti „mama i tata“.

Svakim vašim pozivom na 060 9007 (6,25 kn s PDV-om), svakom i najmanjom donacijom maleni Kolibrići na korak su bliže svom novom svijetu, svijetu u kojem će se njihov glas konačno čuti, a sigurni smo da imaju toliko toga za reći.

 

Sve što smo napravili, ali i više od toga, pratite na programu RTL-a 10. prosinca u našoj emisiji Budi mi prijatelj.

Projekte udruge „RTL pomaže djeci“ možete podržati doniranjem na tri načina:

•             pozivom na humanitarni broj telefona 060 9007 (6,25 kn s PDV-om)

•             direktnom uplatom na žiro-račun udruge otvoren u Splitskoj banci HR3623300031500205808

•             putem kreditne ili druge kartice na našoj internet stranici www.rtlpomazedjeci.hr