Dječji vrtić LATICA (Zadar): Posebna metoda za djecu s poremećajima komunikacije

Dječji vrtić LATICA (Zadar): Posebna metoda za djecu s poremećajima komunikacije

O ustanovi: DV Latica je vrtić za djecu s teškoćama u razvoju. Djeluje od 1990. g. Vrtić provodi posebne edukacijsko-rehabilitacijske programe za predškolsku djecu s tjelesnom invalidnošću, mentalnom retardacijom, oštećenjima vida, oštećenjima sluha, govorno-jezičnim poremećajima, poremećajima komunikacije, poremećajima u ponašanju, autizmom i višestrukim poteškoćama. Korisnici posebnih programa su djeca iz cijele Zadarske županije, budući da je DV Latica jedina specijalizirana predškolska ustanova za djecu s teškoćama u razvoju na ovome području. Cilj rada je osigurati uvijete za poticanje socijalnog, emocionalnog, intelektualnog i tjelesnog razvoja djece kojima je pomoć neophodna, odnosno različitim edukacijsko-rehabilitacijskim postupcima pripremiti djecu za adekvatnu školu.

O projektu: Među svojom djecom DV Latica ima određeni broj djece koja zbog specifičnih teškoća ili oštećenja teže razvijaju verbalni govor ili uopće ne govore. Za njih bi se koristila posebna metoda rada – sustav komunikacije putem slika, za što im je potrebno prijenosno računalo i računalni program za komunikaciju putem sličica. Ova metoda koristi sličice uz pomoć kojih dijete izražava svoje potrebe, misli, želje i sl. Trenutno bi 26-ero djece koja su upisana u vrtić moglo koristiti ovaj program i imati direktnu korist od njega kao i generacije djece koja će se tek upisati u ovaj vrtić.

Donacija: Sredstvima koja su prikupili djelatnici RTL Televizije na svojem ljetnom partyu i donacijom RTL Televizije, „RTL pomaže djeci“ donirao je 12.000,00 Kn DV-u Latica za nabavu prijenosnog računala i računalnog programa za komunikaciju uz pomoć sličica.

Osoba za kontakt DV Latica: Vesna Penjalov, ravnateljica,
Tel: 023/ 314 271

DONIRAJTE SREDSTVA POZIVOM NA BROJ
060 9007
CIJENA POZIVA 0,83 EUR s PDV-OM
DONIRAJTE ONLINE PUTEM KREDITNIH KARTICA